lördag 7 mars 2015

Saftiga muffins med choklad och jordnötssmör.


Här har vi åter en favoritkombination, choklad och jordnötter. De passar perfekt ihop då de salta jordnötterna balanserar upp den annars söta chokladen. Jag satt tidigare och var sååå sötsugen och funderade på vad jag skulle stilla det med. Efter att ha letat genom kyl och köksskåp minst tio gånger, utan framgång, bestämde jag mig för att det nog var bäst att baka något. Det resulterade i dessa fantastiska muffinsen. Jag hade även toppat dessa med lite grovhackad choklad om v hade haft någon hemma, så det är ett litet tips. Dock gick det lika bra utan!

Jag använde mig av jordnötssmör med bitar i eftersom jag ville ha lite crunch. Detta kan jag rekommendera starkt då man får lite mer att tugga på.

Chokladmuffins med jordnötssmör, ca 12 st
75 g smör
1 dl kokande vatten
1.5 dl mjölk
1 ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2.5 dl strösocker
ca 1 dl jordnötssmör
ev. en näve salta jordnötter

- Sätt ugnen på 175 grader
- Placera 12 muffinsformar på en muffinsplåt
- Smält smöret och rör i vatten, mjölk och ägget
- Sikta de torra ingredienserna i en bunke och blanda samman dem
- Häll över vätskan och vispa till en slät smet
- Fyll formarna till 3/4
- Klicka i lite jordnötssmör i varje
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 min
- Ta ut och låt svalna på ett galler
- Om du vill kan du även lägga på en klicka jordnötssmör på toppen och avsluta med några jordnötter och hackad choklad.



1 kommentar: