tisdag 23 juli 2013

Sommarens godaste fruktsallad!



En mycket enkel och och uppskattad efterrätt blev det att bjuda på idag. Det var gott och perfekt nu på sommaren eftersom den inte var allt för tung. En fruktsallad som bestod av Cantaloupe-melon, vattenmelon och jordgubbar. Som topping på dessa godsaker blev det en så kallad "fluff" och hemmagjorda minimaränger. Kan bara säga det att om ni har tid och möjlighet att göra era egna maränger är det något som jag rekommenderar varmt, de är så mycket godare än dem man köper i affären! Det jag gillar bäst med att göra dem själv är att man kan grädda dem så att de fortfarande är lite kladdiga i mitten, supergott!

Fruktsalladen gör man på de frukter man känner för!




Fluff
2 äggulor
1 dl florsocker
Saft av en apelsin 
3 dl vispgrädde

Gör så här!
- Separera gulorna från vitorna, vill du även göra maränger, spara då vitorna!
- Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt 
- Pressa i saften av apelsinen och vispa till en slät smet
- Vispa grädden ganska hårt i en annan bunke. 
- Vänd ner grädden och vispa ihop fluffen. 

Maränger
2 äggvitor 
1 krm ättiksprit
1.25 dl socker

Gör så här!
- Vispa äggvitorna till ett tjockt vitt skum, minst två minuter.
- Tillsätt ättikspriten och vispa lite till.
- Tillsätt nu sockret under kraftig vispning och vispa smeten tills du kan vända den uppochner utan att  marängsmeten rinner ut. 
- Fyll upp smeten i en sprits och spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper. 
- Grädda dem mitt i ugnen på 100 grader i ca 50 min.  



Hoppas det smakar om ni testar detta!    

1 kommentar: