måndag 5 augusti 2013

Supergod Vinbärspaj



Detta är en supergod och något annorlunda vinbärspaj. Den är perfekt att göra nu eftersom vinbären är mogna och behöver användas innan de blir dåliga. Det som jag gillar bäst med den är att den är ganska fräch eftersom vinbären blandas med cream fraiche innan de läggs i pajskalet. En annan sak som är god med den är att pajskalet blir segt och lite knäckigt. Gillar man inte gillar vinbär eller vill variera sig så kan man använda detta skalet till andra pajer!

Pajskal
3 dl vetemjöl1
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
i tsk bakpulver
125 g mjukt smör

Kör allt i en matberedare och tryck sedan ut degen i en pajform. Förgrädda skalet på 225 grader i ca 15 min.

Fyllning
2 dl cream fraiche
3 dl röda vinbär

Blanda ihop vinbären med cream fraichen och bred sedan ut den i pajskalet. Grädda nu pajen på 150 grader i ca 15 min, Servera med vaniljglass!

Smaklig efterrätt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar