fredag 15 november 2013

Hallon och kokoscupcake.


Nu blir det bara mörkare och mörkare för varje dag som går, därför kan dessa söta och något somriga cupcakes vara lite upplyftande!

Dessa godingar består av en vanilj och hallonbotten med en kokossmörkräm på.Sweet-and-simple, den är superenkel att göra och otroligt god. Den bryter av lite mot den söta kokossmörkrämen. Sirapen kan även användas till mycket annat, till exempel var den mycket god att ha på fruktsallad.
Jag har toppar dem med hallonsirap, hallon och lite kokosflingor. Denna hallonsirapen har jag hittat på bloggen

Halloncupcakes 12 st
225 g rumsvarmt smör
225 g strösocker
4 st ägg
230 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
150 g mosade hallon

- Sätt ugnen på 175 grader
- Placera 12 st formar i en muffinsplåt
- Vispa smör och socker mjukt och krämigt
- Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt emellan
- Blanda ihop de torra ingredienserna
- Väns ner dem i smeten och blanda noga
- Tillsätt de mosade hallonen och rör ihop
- Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen i 20-25 min

Kokossmörkräm
115 g rumsvarmt osaltat smör
½ dl kokosmjölk
1 tsk vaniljessens
200 g florsocker
75 g kokosflingor

- Vispa smöret riktigt vitt
- Tillsätt kokosmjölken, vaniljessensen och hälften av florsockret, vispa tills krämen är slät
- Vispa ner resterande florsocker och vispa lite till
- Avsluta med att blanda ner kokosflingorna

Hallonsirap
200 g hallon
½ dl strösocker
½ dl vit sirap

Sätt ihop cupcaksen genom att bre på lite kokossmörkräm på varje. Ringla sedan på lite hallonsirap på varje och toppa med hallon och kokos!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar