söndag 27 oktober 2013

Äppelrosor som dekoration


Detta är ett roligt tips att ta till när du ska dekorera din tårta, cupcake eller andra bakverk. Det är enkelt, roligt och bra eftersom äpplen kan användas året runt! Jag tycker dock att denna dekorationsform passar speciellt bra nu på hösten då färgen på äppelskalen ofta har fina höstfärger.

När du väljer dina äpplen bör du tänka på dess skals färg. Rosorna kommer få samma färg som skalet på ditt äpple har! Våra äpplen är halvt gröna, halvt röda vilket ger rosorna en blandad färg. Skulle även kunna tänka mig att ett riktigt rött och fint äpple skulle ge mycket fina rosor.

Äppelrosor
Skal från äpplen (jag hande ca 3 äpplen)
Citronsaft

Gör så här!
- Skala äpplena i långa strimmor. För att få det så bra som möjligt, börja längst upp på äpplet och skala sedan runt runt tills du kommer till slutet.
- Lägg skalen i en skål och pressa lite citron över. Jag rekommenderar inte att hoppa över detta steget, då kommer äpplet att bli brunt och inte så fint att dekorera med!
- Låt stå i kylen till det är dags för garnering!
- Snurra ihop skalet till en ros, ju längre och lösare du snurrar desto större rosor kommer du att få!
- Stick ner dem i frostingen för att de ska behålla sin form!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar