lördag 6 september 2014

Caramel Popcorn.För ett tag sedan var jag på amerikansk brunch, där fanns det karamellpopcorn på efterättsbuffén. Innan dess hade jag aldrig smakat detta och blev mycket positivt överraskad! Detta är otroligt gott. Den söta karamellen passar perfekt tillsammans med de salta popcornen. Sitter och njuter av mina nu när jag skriver detta!

Det var inte heller speciellt krångligt att göra. Enda problemet för mig var att jag använde en alldeles för liten kastrull, vilket resulterade i popcorn överallt. Så jag skulle råda er att ta en stor kastrull. Det kommer underlätta när man ska blanda runt popcornen i karamellen. Var även försiktiga så att ni inte bränner er, karamellen är väldigt varm! (det är alltså inte någon bra idé att smaka på karamellpopcornen innan de svalnat helt, detta fick jag lära mig den hårda vägen... ;))

Jag gjorde dessa på mikropopcorn men det går självklart bra att göra på vilka popcorn man vill.

Caramel Popcorn
1 liter popcorn
1 dl socker
40g rumsvarmt smör

- Tillaga popcornen
- Smält sockret på medel till hög värme i en tjockbottnad stor kastrull. Försök att inte röra för mycket men passa ändå noga så att det inte blir bränt.
- Tillsätt smöret och rör ordentligt tills smöret smält helt.
- Ta av från värmen och rör ner popcornen

Detta är det perfekta fredags- eller lördagsmyset!

2 kommentarer:

 1. Tilda! Du är så duktig att jag blir alldeles stolt! Men också lite avundsjuk för att jag själv bara kan baka deformerade saker som inte gör sig bra på bild.

  Jag ser att jag har smakat på i stort sätt allt som är publicerat på din fina blogg. Det var väldigt gott. Vid närmare eftertanke har jag nog aldrig fått någon kaka eller liknande av dig som gjort mig besviken och ledsen. Tummen upp för att ha en så duktig kompis!

  PS: Jag kommer fortsätta spana på din charmanta blogg efter allt fint och lyckat som läggs upp här. Hoppas att jag får smaka på dina fina "kreationer" någon gång emellanåt också! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Hanna! Så glad jag blir av detta! Jag lovar att aldrig sluta mata er med både lyckade och mindre lyckade bakverk, vem ska annars äta dem ;)

   Radera