tisdag 12 augusti 2014

Enkel bananglass.


När det kommer till att göra glass tror jag inte att det blir enklare än så här. Glassen har fyra ingredienser och det krävs inget värmande eller trixande, det är bara slänga allt i en mixer och sedan direkt i glassmaskinen! En annan sak som var bra med denna glassen var att den gick att skopa till kulor direkt efter man tagit ut den ur frysen. Detta är inte vanligt när man gör egen glass!

Ett tips är att använda sig av mogna bananer, annars kommer glassen inte få lika mycket smak. Servera glassen i rån och toppa med chokladsås så blir det som allra bäst! Ett tips är chokladsåsen "hard topping" som stelnar på den kalla glassen, mycket gott. 

Det har varit mycket glass här på det senaste, det beror främst på att vi inte har haft något kök och glass har varit det enda jag kunnat "baka", men också för att det är så gott med glass i värmen! Nu har vi dock både spis och ugn installerade och det kommer bli lite mer variation framåt. 

Bananglass ca 3-4 rån
200 g mogen banan (utan skal)
1 dl strösocker
1 dl mjölk
1 dl grädde

- Skiva bananen i mindre bitar
- Blanda banan, strösocker, grädde och mjölk i en mixer
- Mixa till en slät kräm
- Kör krämen i glassmaskin till den är klar och placera sedan i frys tills den är färdig att ätas. Alternativt kan krämen frysas utan glassmaskin, rör bara om då och då under frysningen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar