måndag 4 augusti 2014

Hallonmousse.


Detta är en fantastiskt len och god hallonmousse som jag har gjort flera gånger och den är alltid lika uppskattad! Det som är bra med den är att den inte heller är så mastig, något som kan uppskattas efter en middag. Den är dessutom mycket enkel att göra.

Vi håller för tillfället på att renovera vårt kök så därför har det blivit väldigt lite bakning, men detta klarade jag av utan kök, allt som behövdes var en kokplatta och en elvisp!

Hallonmousse - 4 glas
5 dl hallon (helst färska)
1 dl socker
2 st gelatinblad
3 dl grädde
50 g philadepphia

- Koka upp hallonen tillsammans med sockret
- Sila bort kärnorna med en hjälp av en finmaskig sil
- Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 min
- Värm på hallonpuren och rör sedan ner gelatinbladen, rör tills de löst sig, låt sedan svalna något.
. Vispa grädden hårt och tillsätt sedan philadelphian
- Rör nu försiktigt ner hallonpuren, lite i taget och rör tills allt blandat sig.
- Fyll glasen och ställ sedan i kyl. låt stå minst 3 timmar innan servering
- Garnera med hallon!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar