måndag 18 augusti 2014

Sega Kolasnittar.



Kolasnittar är alltid lika gott och passar enligt mig lika bra på sommaren som på vintern. Detta är ett recept av Leila och jag tycker att det är det allra bästa! De är sega och knapriga på samma gång och är även lagom söta. För att få dem "randiga" drar man över kakorna med en gaffel innan de gräddas. Detta gör att de ser lite roligare ut.

Ibland kan det enkla vara det allra godaste. Detta är klassiskt, enkelt och gott! Det finns alltså ingen anledning att inte testa!

Kolasnittar ca 25 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
½ tsk malen ingefära
½ nypa salt

- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa smör, socker och sirap ljust och krämigt
- Blanda resterande ingredienser i en annan skål
- Vänd ner dem i smeten
- Dela degen och rulla ut till två längder
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem
- Räffla dem med en gaffel
- Grädda mitt i ugnen  i ca 15 min
- Skär i snittar när de fortfarande är varma och låt sedan svalna på plåten.

Ett tips är att inte äta upp alla innan de ha svalnat...

.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar