lördag 18 oktober 2014

Nutellapavlova med maltesers.


En seg marängbotten toppad med nutellagrädde, maltesers och mörk choklad. Mycket gott blev det! Orkar man inte göra en hel tårta är detta ett bra alternativ, som går mycket fortare och dessutom är enklare.

För varje dag som går blir det bara mörkare och mörkare, detta kan vara ganska mysigt, men inte när man ska fotografera! När man inte kan använda dagsljuset som ljuskälla får man istället använda inomhusbelysningen. En mycket större utmaning, som jag inte tycker är något vidare. Men men, gott var det ju i alla fall!

Vi åt denna tillsammans med färska hallon. Detta rekommenderas verkligen eftersom det kan bli väldigt mastigt annars.

Nutellapavlova
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena majsstärkelse

2 dl vispgrädde
1 dl nutella
1 påse maltesets
50 g mörk choklad
en klick smör

- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa äggvitorna hårt
- Tillsätt strösockret, lite i taget, under vispning och vispa till en glansig maräng
- Vänd ner citronsaft och maizena och vispa lite till
- Dela marängsmeten i två delar, bred ut två cirklar, ca 20 cm i diameter
- Grädda i 15 min, sänk till 100 grader och grädda 30 minuter till
- Låt svalna på plåten

-Smält chokladen över ett vattenbad och tillsätt smöret
-Vispa grädden
-Vänd ner nutellan och vispa slätt
- Dela chokladkulorna på mitten
- Bred ett lager med nutellagrädde på den första marängbottnen. Strö på maltesers och sedan smält choklad. Upprepa på nästa lager.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar