onsdag 5 juni 2013

Chokladcupcakes med två olika frostingar!


Första inlägget! Känns lite nervöst faktiskt! Men det ska ändå bli kul att dela med mig av min bakning eftersom det är något som jag tycker väldigt mycket om och hoppas kunna utvecklas inom. Jag kommer dela med mig av mina favoritrecept och hoppas att det kommer uppskattas :)

Bakade dessa finingar med en kompis häromdagen och dom känns som ett bra sätt att börja på.Vi gjorde en chokladmuffins som bas och gjorde sedan två olika frostingar, en med mörk choklad och en vaniljsmörkrämsfrosting. Båda blev supergoda!

Chokladmuffins ca. 15 st
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna något
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt
- Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner den i äggsmeten (rör inte mer än nödvändigt!)
- Rör ner det smälta smöret
- Fyll formarna till 3/4
- Grädda dem på 225 grader i ca 10 min

Chokladfrosting (räcker till ca 7 st)
80g mörk choklad, minst 70 %
100g osaltat smör
100g florsocker

Gör så här:
-Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad
- Vispa smöret vitt
- Tillsätt lite florsocker i taget och vispa till en jämn smet
- Tillsätt den smälta chokladen under vispning, om du tycker frostingen blir för lös kan du tillsätta mer florsocker

Vaniljsmörkrämsfrosting (räcker till ca 7st)
150g osaltat smör
2.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
Pastafärg av valfri färg

Gör så här:
-Vispa smöret vitt (minst 2 min)
- Tillsätt lite florsocker i taget och vispa till en jämn smet
- Tillsätt grädde och vaniljsocker och vispa lite till
- Färga frostingen med pastafärg

Spritsa nu dina cupcakes och garnera med strössel eller liknande!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar