söndag 16 juni 2013

Rasberry Macarones


Jag testade att göra Macrones för första gången idag. Har velat testa det länge men samtidigt varit lite rädd eftersom det sägs vara så svårt. Men resultatet blev faktiskt hyfsat i alla fall, de blev kanske lite väl kladdiga och var svåra att få av bakplåtspappret men annars var det inget större fel på dem. Fick inte heller till den klassiska kanten som Macrones alltid har, får se om det bli bättre nästa gång!

Receptet på dessa kommer återigen från Leila, henne kan man nämligen alltid lita på!

Grundrecept macarones 
-4 st ekologiska äggvitor
-0.5 dl strösocker
-150 g skållad och malen sötmandel
-4 dl florsocker
- Röd hushållsfärg

Så här gör du!
- Vispa äggvitorna på låg hastighet och öka efterhand
- Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en toppig maräng
- Blanda försiktigt ner den malda mandeln och florsockret
- Tillsätt hushållsfärg efter önskemål
- Spritsa eller klicka ut smeten i 50 st runda klickar, stora som femkronor
- Låt dem stå en kvart för att minska risken för att de spricker
- Grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 12 min, de ska vara lite mjuka i mitten.

Jag hade som sagt lite problem att få av mina från bakplåtspappret och därför fick jag hål under på vissa. Men det gick bra att fixa till med smörkrämen som är emellan. Det finns mycket få skönhetsfel som inte går att dölja!

Smörkräm med hallonsmak 
-100 g smör
-1 ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 2 msk hallonsylt

Så här gör du!
- Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker
- Tillsätt äggulan och hallonsylten och vispa lite till.

När du sedan ska sätta ihop macaronerna tar du bara två mandelkakor, brer smörkräm på den ena och sätter sedan ihop den med den andra!

Hoppas ni testar detta och lycka till i så fall!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar